Over Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een overdracht van energie. Een liefdevolle energie die voor zowel de gever als de ontvanger een helend effect heeft. Elk lichaam heeft van nature het vermogen om zichzelf in balans te brengen en te genezen. Reiki activeert en versterkt dit helende vermogen.

Hoe werkt het?

Wie Reiki geeft, is doorgever van energie. Je geeft dus niet je eigen energie weg. Wat je doorgeeft, is universele levensenergie, Energie die overal is. Het is de energie die verantwoordelijk is voor alles wat leeft en alles wat er gebeurt.

Vanuit de holistische visie hebben lichamelijke klachten een geestelijke, emotionele of spirituele oorzaak. Onverwerkte gebeurtenissen, angsten of weggestopte emoties vormen energetische blokkades in het lichaam. Wat Reiki doet, is ervoor zorgen dat energie weer vrij(er) door lichaam stroomt. Blokkades worden opgeruimd. Reiki is dus geen symptoombestrijding, maar pakt de werkelijke oorzaak van klachten aan.

Voor wie is Reiki?

Reiki is voor iedereen. Je kunt het bij jezelf en bij anderen toepassen. Het is voor mens en dier. En wie verder gaat met Reiki, leert zelfs om energie te geven aan situaties en gebeurtenissen. Reiki is bovendien eenvoudig aan te leren. Na een cursus Reiki 1 kun je zelf starten met het geven van behandelingen.

Te mooi om waar te zijn?

Bij Reiki College zijn we ontzettend enthousiast over Reiki. Maar we zijn ook nuchter: is het niet te mooi om waar te zijn? Ja en nee. Reiki vervangt geen arts, chirurg of specialist en het is ook niet zo dat je na één Reikibehandeling een totaal ander mens bent. Echter:

Wie zich openstelt voor Reiki, kiest ervoor om iets bijzonder moois in gang te zetten. Een proces van (zelf)bewustwording, nieuwe inzichten en een kennismaking met wie jij werkelijk bent. Het is een manier om bewuster te leven en je lichamelijke en geestelijke gezondheid te bevorderen.

We hebben geprobeerd om kort en duidelijk te beschrijven wat Reiki is. Maar je weet pas écht wat het voor jou betekent als je er bewust voor kiest. Een cursus Reiki 1 is een laagdrempelige manier om vertrouwd te raken met Reiki. Of wil je eerst zelf eens een Reiki-behandeling ervaren voordat je je inschrijft voor een cursus bij Reiki College? Dat kan natuurlijk ook. Neem even contact op, dan maken we een afspraak.